UN TRIATLETA AMB SÍNDROME DE DOWN FA HISTÒRIA EN ACABAR UN IRONMAN.

Videoblog

1604931278126 El nord-americà Chis Nikic va aconseguir finalitzar l'Ironman de Florida en 16 hores, 46 minuts i 9 segons.

Fa 24 hores pràcticament era un desconegut i avui és un Ironman que fins i tot eclipsa les grans estrelles de la disciplina com Jan Frodeno o Lionel Sanders. Es diu Chris Nikic, té 21 anys i ahir es va convertir en el primer triatleta amb síndrome de Down capaç de completar un triatló de llarga distància, és a dir 3.800 metres nedant, 180 quilòmetres pedalant i 42.195 metres corrent.

Nikic necessitava fer-ho per sota de les 17 hores -el temps màxim permès en aquesta prova- per poder ser oficial i finalment li va sobrar una mica més de 10 minuts. El mateix Nikic es va sincerar més tard a les xarxes socials:

"IRONMAN. Objectiu complert. És hora de marcar-se objectius més ambiciosos per al 2021. Ha sigut un gran esforç, però estava rodejat d'àngels que m'ajudaven. El millor de tot és que ara tinc una nova família i nous amics. Tot sigui per la conscienciació i i la inclusió de la gent amb síndrome de Down."

30.000 nous seguidors a Instagram després d'haver aconseguit la fita.

El jove triatleta difícilment ho hauria pogut fer sense l'ajuda del seu guia de seguretat durant la prova, Dan Grieb, i especialment el seu pare, Nik Nikic: ell és el gran artífex del fet que el seu fill fes un gir de 180 graus en la seva rutina, per passar del sedentarisme més absolut a poder acabar un triatló de llarga distància en poc més d'un any:

"Fa dos anys pràcticament no era capaç de córrer un quilòmetre seguit. Però a poc a poc vam anar canviant els hàbits fins a arribar a entrenar més de 20 hores a la setmana repartides en sis dies. Això no només l'ha ajudat a estar més en forma, sinó el més important: poder fer nous amics. Aleshores el van començar a convidar a dinars, sopars i festes."

Operat del cor amb 5 mesos, incapaç de caminar amb normalitat fins als quatre anys, nombroses operacions d'oïda, sobrepès... Tot han sigut obstacles per a Nik Nikic fins que el van apuntar al programa de triatló dels Special Olympics de Florida. El nou fenomen social del triatló ho té clar:

"Tenir síndrome de Down significa que has de treballar més que la resta. I jo he après a treballar més a la vida. Això és el que m'ha ajudat a poder ser Ironman".

[Font: TV3.cat]

Ingrés mínim vital

23 Jun 2020 Guies pràctiques

Es tracta d’una prestació no contributiva fruit d'un dret subjectiu de les persones en situació de...

Coronavirus

20 Jun 2020 Guies pràctiques

El coronavirus SARS-CoV-2 és un nou tipus de virus que produeix en les persones una malaltia infecciosa...

Llei de Dependència

11 Jun 2012 Guies pràctiques

La Llei 39/2006, de 14 de desembre de 2006, de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones...